JURIU – 2020

GABRIELA FISTIS

Gabriela este Director Executiv al companiei Denkstatt Romania, companie de consultanță în domeniul sustenabilității parte din grupul de consultanță Denkstatt. Cu o experiență vastă de peste 21 ani, care a parcurs atât segmentul de cercetare, sectorul industrial și al consultanței în management, se concentrează actualmente în găsire de soluții spre a atinge performanța în domeniul managementului sustenabilității împreună cu organizațiile private cât și instituțiile de stat. Este trainer profesionist pentru programul de instruire European ECQA Certified Sustainability Manager și a făcut parte din echipa internațională de traineri care au instruit primii Sustainability Manageri certificați din Romania. Consideră că respectul față de mediu și respectul față de oameni este esențial atunci când vorbim de evoluție. Crede cu tărie că evoluția cere schimbare, iar atunci când vine vorba de sustenabilitate vorbim de principii, valori și schimbări de comportament. Se regăsește printre cei care promovează schimbarea și își concentrează eforturile în suportul orientat către cei care înțeleg sau nu înțeleg nevoia de schimbare. Luptă pentru nevoile generațiilor viitoare și consideră că nevoile acestora vor fi mult diferite de cele actuale, că responsabilitatea noastră este de a crea contextul de evoluție propice pentru un viitor echilibrat.

SERGIU VOICU

Sergiu este jurnalist specializat în economie, afaceri, finanţe, bănci şi în turism. Din 2017 este realizatorul emisiunii România Fast Forward de pe Digi24, unde realizeaza reportaje ample despre români de succes, oameni de afaceri cu poveşti frumoase şi companii autohtone de top.

În decursul anilor a prezentat atât emisiuni de business, de călătorii, dar şi de divertisment.

Crede că sucesul este un mix de perseverenţă, muncă, inteligenţă, noroc şi sprijin divin. Şi mai crede că energiile bune atrag energii bune şi întâmplările nu sunt întâmplătoare.

ELENA BADEA

Elena Badea este Managing Partner al companiei Valoria Business Solutions. Elena are o vastă experiență în business development, account management, marketing corporativ, operațional și marketing digital.

A coordonat 43 de cercetări privind mediul de business din Romania și s-a implicat în programe de formare și coaching pentru manageri și oameni de afaceri, dar și în proiecte de responsabilitate socială și educație.

ZOLTÁN BERECZKI

Zoltan-Cristian Bereczki este Co-fondator și Președinte al Synerb Venture Catalyzer. Zoltan a coordonat timp de 9 ani activitatea NESsT România ca director national, apoi ca director regional pe România și Balcani. În această perioadă a sprijinit peste 200 de întreprinderi sociale prin mentorat, training și consultanță în dezvoltarea modelelor de business aflate în diverse etape de dezvoltare și a gestionat investițiile directe în întreprinderi sociale. Experiența profesională anterioară include design-ul și managementul programelor de dezvoltare economică și cooperare transfrontalieră între România și Balcani pentru Centrul Euroregional pentru Democrație. Zoltan a fost membru al juriului în zeci comisii de evaluare și investiții, naționale și regionale, și este Fellow al Aspen Institute.

DANIELA CHIFAN

Daniela este coordonator programe de finantare adresate companiilor si organizatiilor societatii civile. In prezent, este implicata in coordonarea a doua scheme de finantare din cadrul mecanismului financiar Norway Grants: Inovare Verde in Industrie si Munca Decenta si Dialog Tripartit.

Evaluator tehnic si financiar in cadrul unor instrumente financiare variate, precum Norway Grants, EEA Financial Mechanism, European Social Fund, CEE Trust, Phare.

RALUCA BUȚURCĂ

Raluca are o experiență de peste 10 ani în domeniul dezvoltării durabile și protecției mediului. S-a alăturat EY România în 2015, în calitate de Senior Consultant în departamentul Assurance.

Raluca a terminat doctoratul în cadrul unei colaborări interuniversitare cu Universitatea Autonomă din Barcelona, Spania, fiind autorul primei teze din România privind Evaluarea Ciclului de Viață al Produselor. Ea a urmat cursuri universitare în România, Italia și Spania și a predat, în cadrul Universității din Galați, cursuri de protecția mediului.

CRISTIAN CHINA-BIRTA

Cristian este blogger pe cristianchinabirta.ro şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.

In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie pe blogul său personal cristianchinabirta.ro despre social media, blogging şi antreprenoriat.

În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agenţie prin care desfăşoară campanii pentru bloggeri într-o modalitate inediată, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor către bloggeri. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.ro, blogdebere.ro, blogdefotografie.ro, blogdecafea.ro, blogdecinema.ro, taximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.

CODRUTA IOVANAS

Codruta Iovanas este consultant independent si om de comunicare cu o experienta profesionala considerabila.
A lucrat, pe parcursul carierei, in diferite domenii: diplomatic, energetic, FMCG, retail, coordonand implementarea unor proiecte de comunicare si de sustenabilitate complexe si de impact.

Crede cu convingere in puterea cuvantului si a exemplului - ca factori determinanti ai schimbarii.

FLORIN GHINDA

Florin este fondator RomaniaPozitiva, platforma de informatie si educatie pozitiva cu peste 20.000 de exemple de bine despre Romania de la peste 20 de autori inca din 2006.

Florin are peste 12 ani de experienta ca trainer pentru circa 7000 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: solution thinking, antreprenoriat social, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selectie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

RADU MEIROSU

Radu are o experienta de 8 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte. Din 2004 si pana in prezent a asistat peste 100 de organizatii neguvernamentale in implementarea proiectelor finantate prin programe destinate societatii civile, precum PHARE sau Fondul ONG (Mecanismul Financiar SEE).

Radu are, de asemenea, o experienta de 10 ani in presa scrisa, semnand articole in ziare precum, Romania libera, Evenimentul zilei, Cotidianul.

Este fondatorul platformei online Comunicatedeafaceri.ro, dedicate promovarii comunicatelor de presa specifice mediului de afaceri din Romania.