JURIU – 2018


GABRIELA FISTIS

Gabriela este Director Executiv al companiei Denkstatt Romania, companie de consultanță în domeniul sustenabilității parte din grupul de consultanță Denkstatt. Cu o experiență vastă de peste 21 ani, care a parcurs atât segmentul de cercetare, sectorul industrial și al consultanței în management, se concentrează actualmente în găsire de soluții spre a atinge performanța în domeniul managementului sustenabilității împreună cu organizațiile private cât și instituțiile de stat. Este trainer profesionist pentru programul de instruire European ECQA Certified Sustainability Manager și a făcut parte din echipa internațională de traineri care au instruit primii Sustainability Manageri certificați din Romania.
Consideră că respectul față de mediu și respectul față de oameni este esențial atunci când vorbim de evoluție. Crede cu tărie că evoluția cere schimbare, iar atunci când vine vorba de sustenabilitate vorbim de principii, valori și schimbări de comportament. Se regăsește printre cei care promovează schimbarea și își concentrează eforturile în suportul orientat către cei care înțeleg sau nu înțeleg nevoia de schimbare. Luptă pentru nevoile generațiilor viitoare și consideră că nevoile acestora vor fi mult diferite de cele actuale, că responsabilitatea noastră este de a crea contextul de evoluție propice pentru un viitor echilibrat.


STELIAN MUSCALU

Stelian are 18 ani de experiență în presă. Toți în televiziune. A început în Tele 7abc, în zona de divertisment, a continuat la departamentul politic al Realității TV, de unde a plecat în zona economică.

A fost corespondent special la Guvernul României, șef al secției economic la Național TV, corespondent la Antena 1 și redactor prezentator al emisiunii Business Club la Digi 24.

Stelian este licențiat în economie și are un master în comunicare.

 


ELENA BADEA

Elena Badea este Managing Partner al companiei Valoria Business Solutions. Elena are o vastă experiență în business development, account management, marketing corporativ, operațional și marketing digital.

A coordonat 43 de cercetări privind mediul de business din Romania și s-a implicat în programe de formare și coaching pentru manageri și oameni de afaceri, dar și în proiecte de responsabilitate socială și educație.

 

 


CATALIN TENITA

Tatal Dariei. Iubitor de carti si de Internet. Antreprenor online din 2002 (Treeworks, Zelist Monitor, TPU.ro)

Pasionat de date si de comunitati. Uraste prezentarile ?

Dilentant in activismulul civic. Unul din fondatorii Geeks For Democracy, Fiecare Vot, Fondul pentru Democratie.

Ideea de baza din spatele tuturor: expertiza si networkul pe care le dobandim in viata noastra profesionala de zi cu zi trebuie folosite pentru binele social. Societatea civila organizata in ONG-uri are nevoie de sprijinul cetatenilor activi pentru a genera schimbare sustenabila si consistenta.


 

ALINA CONSTANTINESCU

Alina este Project Manager la British Council, coordonand proiecte de educatie, respect pentru diversitate, incluziune sociala, implicare civica, dezvoltare comunitara, drepturile omului. Are peste 10 ani de experienta in project management in cadrul a trei organizatii internationale.

Alina este si trainer in domeniile  sale de expertiza si a format peste 2000 de persoane, indeosebi profesori, lideri de comunitati, persoane din grupuri defavorizate, studenti.  In activitatea sa a colaborat cu peste 100 de ONG-uri, ca partener, trainer, consultant, autor de manuale si ghiduri educationale.

 


 

ZOLTÁN BERECZKI

Zoltán este Country Director în cadrul NESsT Romania, o organizație internaționala care sprijină înființarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale. În ultimii ani a coordonat și dezvoltat portofoliul NESsT de întreprinderi sociale, oferindu-le atât sprijin financiar, cât si consultanță pentru a-și consolida afacerile.

Înainte de a lucra la NESsT, a activat în domeniul educației civice si dezvoltării economice, coordonând o serie de programe regionale ale societății civile din Romania, Serbia, Ungaria, Republica Moldova si Ucraina.

 


DANIELA CHIFAN
Daniela este coordonator programe de finantare adresate companiilor si organizatiilor societatii civile. In prezent, este implicata in coordonarea a doua scheme de finantare din cadrul mecanismului financiar Norway Grants: Inovare Verde in Industrie si Munca Decenta si Dialog Tripartit.

Evaluator tehnic si financiar in cadrul unor instrumente financiare variate, precum Norway Grants, EEA Financial Mechanism, European Social Fund, CEE Trust, Phare.

 

 


CRISTIAN CHINA-BIRTA
Cristian este blogger pe cristianchinabirta.ro şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.
In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie pe blogul său personal cristianchinabirta.ro pentru despre social media, blogging şi antreprenoriat.

În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agenţie prin care desfăşoară campanii pentru bloggeri într-o modalitate inediată, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor către bloggeri.
Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.ro, blogdebere.ro, blogdefotografie.ro, blogdecafea.ro, blogdecinema.ro, taximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.


RADU MEIROSU
Radu are o experienta de 8 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte. Din 2004 si pana in prezent a asistat peste 100 de organizatii neguvernamentale in implementarea proiectelor finantate prin programe destinate societatii civile, precum PHARE sau Fondul ONG (Mecanismul Financiar SEE).

Radu are, de asemenea, o experienta de 10 ani in presa scrisa, semnand articole in ziare precum, Romania libera, Evenimentul zilei, Cotidianul.

Este fondatorul platformei online Comunicatedeafaceri.ro, dedicate promovarii comunicatelor de presa specifice mediului de afaceri din Romania.

 


FLORIN GHINDA
Florin este fondator RomaniaPozitiva, platforma de informatie si educatie pozitiva cu peste 20.000 de exemple de bine despre Romania de la peste 20 de autori inca din 2006.

Florin are peste 12 ani de experienta ca trainer pentru circa 7000 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: solution thinking, antreprenoriat social, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selectie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

 

 


MARIAN CRACIUN

Marian – Jurnalist de profesie, fost Redactor Sef al Forbes.ro, actual owner al TheTrends.ro si colaborator al revistei Business Arena Magazine, Marian a realizat in ultimii ani analize sectoriale si interviuri cu unii dintre cei mai important investitori si oameni de afaceri autohtoni. In ultimii ani a activat, printre altele, si in cadrul Adevarul Holding, unde a detinut functia de Redactor la Forbes Romania.

Intre anii 2006 – 2009 a lucrat in trustul Realitatea Media, unde a ocupat postul de Redactor al departamentului economic. Ulterior a devenit Editor la Departamentul Companii, din cadrul Agentiei de Presa NewsIn, unde s-a ocupat de culegerea, scrierea si editarea informatiilor si materialelor jurnalistice despre companiile romanesti. Si-a format ucenicia in presa locala din Sibiu, unde a terminat si Facultatea de Jurnalism.