JURIU – 2016

CRISTINA BALAN

Cristina este Managing Partner al CSR BootIQ, firmă de consultanță înființată de o echipă multidisciplinară experimentată și acreditată la nivel internațional. CSR BootIQ colaborează cu două dintre cele mai mari organizații din lume care se ocupă de sustenabilitate: Global Reporting Initiative (ca primul furnizor autorizat să ofere cursuri certificate GRI în România) și Carbon Disclosure Project (ca partener pentru România al programului CDP Cities).

În 2015, Cristina a fost primul specialist român și al șaselea din lume certificat în standardul GRI G4, devenind și primul trainer nominalizat de GRI în România. Anterior activității de consultanță, Cristina a coordonat activitatea Centrului de Informare al Organizației Națiunilor Unite și a fost membru al UN Country Team în România (1998-2012).

Cristina este practicant autorizat în domeniul verificării pentru sustenabilitate (AA1000 AS și APS, AccountAbility), fiind certificată în cartarea și consultarea părților interesate (conform standardului AA1000 SES) și în raportarea non-financiară (conform normelor Global Reporting Initiative și UN Global Compact). În timpul liber, scrie despre CSR pe blogul personal cristinabalan.ro.

DANIELA CHIFAN

Daniela este coordonator programe de finantare adresate companiilor si organizatiilor societatii civile. In prezent, este implicata in coordonarea a doua scheme de finantare din cadrul mecanismului financiar Norway Grants: Inovare Verde in Industrie si Munca Decenta si Dialog Tripartit.

Evaluator tehnic si financiar in cadrul unor instrumente financiare variate, precum Norway Grants, EEA Financial Mechanism, European Social Fund, CEE Trust, Phare.

CRISTIAN CHINA-BIRTA

Cristian este blogger pe cristianchinabirta.ro şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.

In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie pe blogul său personal cristianchinabirta.ro despre social media, blogging şi antreprenoriat.

În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agenţie prin care desfăşoară campanii pentru bloggeri într-o modalitate inediată, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor către bloggeri. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.ro, blogdebere.ro, blogdefotografie.ro, blogdecafea.ro, blogdecinema.ro, taximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.

MARIAN CRACIUN

Marian – Jurnalist de profesie, fost Redactor Sef al Forbes.ro, actual owner al TheTrends.ro si colaborator al revistei Business Arena Magazine, Marian a realizat in ultimii ani analize sectoriale si interviuri cu unii dintre cei mai important investitori si oameni de afaceri autohtoni. In ultimii ani a activat, printre altele, si in cadrul Adevarul Holding, unde a detinut functia de Redactor la Forbes Romania.

Intre anii 2006 – 2009 a lucrat in trustul Realitatea Media, unde a ocupat postul de Redactor al departamentului economic. Ulterior a devenit Editor la Departamentul Companii, din cadrul Agentiei de Presa NewsIn, unde s-a ocupat de culegerea, scrierea si editarea informatiilor si materialelor jurnalistice despre companiile romanesti. Si-a format ucenicia in presa locala din Sibiu, unde a terminat si Facultatea de Jurnalism.

OANA GORBANESCU

Oana este specialist in comunicare corporativa si coordoneaza activitatea de CSR a EY Romania. Are peste 8 ani de experienta in domeniul comunicarii, lucrand in diverse industrii din Romania. Este pasionata de nutritie, consum responsabil si fare trade. De aceea, anul trecut a infiintat impreuna cu familia o ferma de legume ecologice in satul bunicilor din judetul Vaslui.

FLORIN GHINDA

Florin este fondator RomaniaPozitiva, platforma de informatie si educatie pozitiva cu peste 20.000 de exemple de bine despre Romania de la peste 20 de autori inca din 2006.

Florin are peste 12 ani de experienta ca trainer pentru circa 7000 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: solution thinking, antreprenoriat social, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selectie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

RADU MEIROSU

Radu are o experienta de 8 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte. Din 2004 si pana in prezent a asistat peste 100 de organizatii neguvernamentale in implementarea proiectelor finantate prin programe destinate societatii civile, precum PHARE sau Fondul ONG (Mecanismul Financiar SEE).

Radu are, de asemenea, o experienta de 10 ani in presa scrisa, semnand articole in ziare precum, Romania libera, Evenimentul zilei, Cotidianul.

Este fondatorul platformei online Comunicatedeafaceri.ro, dedicate promovarii comunicatelor de presa specifice mediului de afaceri din Romania.

ANCUTA VAMESU

Ancuța este activa în sectorul neguvernamental din Romania din anii ’90 cand a initiat si proiectat o serie de programe de dezvoltare a societatii civile. De atunci incoace, ca formator, consultant sau evaluator pentru finantatori, ONG-uri si autoritati publice locale a proiectat si supervizat atat programe de sprijin pentru ONG-uri cat si programe de dezvoltare economica locala si economie sociala – antreprenoriat social in România și cateva din tarile vecine.

Experiența profesională a dobândit-o în organizații și instituții ca Delegația Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC, Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală și Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene. In 2010 a inițiat Institutul de Economie Socială.

STELA SERGHIUTA

Stela este Senior Partner la CSR BootIQ, un start-up creat de o echipă multidisciplinară experimentată și acreditată la nivel internațional, unde oferă consultanță în domeniul auditului social. Are o experiență de peste 20 de ani în design, management și evaluare de proiecte, dintre care 14 ani în cadrul sistemului Națiunilor Unite. A colaborat în proiecte regionale și a fost trainer pentru reprezentanți guvernamentali, neguvernamentali, media sau din sistemul ONU în Kosovo, Kyrgyzstan, Republica Moldova si Turkmenistan.

Este membră a Social Value International și trainer autorizat GRI pentru cadrul G4 de raportare de sustenabilitate.

IONUT SIBIAN

Ionuţ este director executiv la Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), una dintre cele mai influente organizaţii neguvernamentale din România. După aderarea României la Uniunea Europeană, Ionut Sibian a fost desemnat reprezentant al ţării noastre la Bruxelles, în cadrul Comitetului Economic Social European. În prealabil, Ionuţ a fost preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) şi membru al consiliului director din cadrul unor organizaţii neguvernamentale ce activează la nivel local şi european.

Are o experienţă de peste 14 ani în proiecte şi programe pentru societatea civilă, inclusiv în gestionarea de programe de finanţare pentru organizaţii neguvernamentale. În cadrul FDSC, Ionuţ este implicat inclusiv în strângerea de fonduri pentru programul de finanţare Fondul pentru Inovare Civică. Programul se adresează ONGurilor şi este realizat, în bună parte, din fonduri strânse de la companiile responsabile social.