JURIU – 2015

CRISTINA BALAN

Cristina este Managing Partner al CSR BootIQ, un start-up creat de o echipă multidisciplinară experimentată și acreditată la nivel internațional. Fiecare partener din firmă are o experiență solidă în domeniul său de competență. CSR BootIQ unește, inspiră și susține companiile interesate să pună în aplicare practicile sustenabile de business, să alinieze procedurile și normele din lanțul de valoare local la bunele practici de la nivel internațional, să dobândească avantaje competitive și să crească nivelul de trai al angajaților români și al familiilor acestora, inclusiv al comunităților din zona în care își derulează operațiunile.

Înainte de perioada în care a oferit consultanță ca profesionist independent (2013-2015), Cristina a coordonat activitatea Centrului de Informare al Organizației Națiunilor Unite din România (1998-2012).

Cristina este practicant autorizat în domeniul verificării pentru sustenabilitate, iar ariile sale de competență includ: cartarea și consultarea părților interesate (conform standardului AA1000 SES), raportarea non-financiară (conform normelor Global Reporting Initiative și UN Global Compact) și verificare (conform standardelor AA1000 AS și AA1000 APS elaborate de AccountAbility).

CRISTIAN CHINA-BIRTA

Cristian este blogger pe cristianchinabirta.ro şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.

In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie pe blogul său personal cristianchinabirta.ro despre social media, blogging şi antreprenoriat.

În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agenţie prin care desfăşoară campanii pentru bloggeri într-o modalitate inediată, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor către bloggeri. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.ro, blogdebere.ro, blogdefotografie.ro, blogdecafea.ro, blogdecinema.ro, taximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.

DANIELA CHIFAN

Daniela este coordonator programe de finantare adresate companiilor si organizatiilor societatii civile. In prezent, este implicata in coordonarea a doua scheme de finantare din cadrul mecanismului financiar Norway Grants: Inovare Verde in Industrie si Munca Decenta si Dialog Tripartit.

Evaluator tehnic si financiar in cadrul unor instrumente financiare variate, precum Norway Grants, EEA Financial Mechanism, European Social Fund, CEE Trust, Phare.

FLORIN GHINDA

Florin este educator de emotie si gandire pozitiva. Susține acest demers prin programele sale educaționale si prin platforma RomaniaPozitiva.ro din 2006, unde impreuna cu colegii sai promoveaza informații de Bine despre Romania.

Florin are peste 12 ani de experienta ca trainer pentru circa 7000 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: solution thinking, antreprenoriat social, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selectie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

ELENA BADEA

Elena este Director Marketing al Ernst&Young Romania de peste 12 ani, timp in care a coordonat comunicarea brandului odata cu evolutia companiei pe piata locala. Are o vasta experienta in marketing corporativ si operational, marketing digital si knowledge management. Elena este absolventa a Universitatii “Politehnica” Bucuresti, insa a construit o cariera de peste 20 de ani in marketing si comunicare.

S-a implicat in tot acest timp in numeroase programe de formare si coaching pentru tineri, in proiecte de responsabilitate sociala si educatie. Este implicata in mediul academic, fiind invitata sa predea cursuri in cadrul programului de Master al Griffiths School of Management din cadrul Universitatii Emanuel din Oradea. De asemenea, publica frecvent articole in presa de business din Romania si este invitata ca vorbitor la numeroase conferinte pe diverse teme: de la business development si CSR, la talent management, social media si inovatie.

MARIAN CRACIUN

Marian – Jurnalist de profesie, fost Redactor Sef al Forbes.ro, actual owner al TheTrends.ro si colaborator al revistei Business Arena Magazine, Marian a realizat in ultimii ani analize sectoriale si interviuri cu unii dintre cei mai important investitori si oameni de afaceri autohtoni. In ultimii ani a activat, printre altele, si in cadrul Adevarul Holding, unde a detinut functia de Redactor la Forbes Romania.

Intre anii 2006 – 2009 a lucrat in trustul Realitatea Media, unde a ocupat postul de Redactor al departamentului economic. Ulterior a devenit Editor la Departamentul Companii, din cadrul Agentiei de Presa NewsIn, unde s-a ocupat de culegerea, scrierea si editarea informatiilor si materialelor jurnalistice despre companiile romanesti. Si-a format ucenicia in presa locala din Sibiu, unde a terminat si Facultatea de Jurnalism.

STELA SERGHIUTA

Stela este Senior Partner la CSR BootIQ, un start-up creat de o echipă multidisciplinară experimentată și acreditată la nivel internațional, unde oferă consultanță în domeniul auditului social. Are o experiență de peste 20 de ani în design, management și evaluare de proiecte, dintre care 14 ani în cadrul sistemului Națiunilor Unite. A colaborat în proiecte regionale și a fost trainer pentru reprezentanți guvernamentali, neguvernamentali, media sau din sistemul ONU în Kosovo, Kyrgyzstan, Republica Moldova si Turkmenistan.

Formator autorizat CNFPA și membră a SROI Network (Social Value International), a urmat cursul în metodologia SROI organizat in UK de SROI Network.

RADU MEIROSU

Radu are o experienta de 8 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte. Din 2004 si pana in prezent a asistat peste 100 de organizatii neguvernamentale in implementarea proiectelor finantate prin programe destinate societatii civile, precum PHARE sau Fondul ONG (Mecanismul Financiar SEE).

Radu are, de asemenea, o experienta de 10 ani in presa scrisa, semnand articole in ziare precum, Romania libera, Evenimentul zilei, Cotidianul.

Este fondatorul platformei online Comunicatedeafaceri.ro, dedicate promovarii comunicatelor de presa specifice mediului de afaceri din Romania.